Medical Taping

Medical Taping vindt zijn oorsprong in Japan en Korea in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Het is gebaseerd op het principe dat spieren niet alleen verantwoordelijk zijn voor beweging, maar ook een grote invloed hebben op de bloedsomloop, de lymfecirculatie en het regelen van de lichaamstemperatuur. Dit betekent dat spierklachten kunnen leiden tot problemen in andere delen van het lichaam.

Oorspronkelijk gebruikte men de tape voor het ondersteunen van niet goed functionerende spieren waarbij het zelfherstellende vermogen van het lichaam werd gestimuleerd. Al snel bleek de techniek heel veelzijdig en ontstonden geheel nieuwe behandelmethoden.

De behandeling

Waar ‘standaard’ tape-technieken de spieren fixeren met niet-rekbaar materiaal, vergroot Medical Taping juist de flexibiliteit en doorbloeding van spieren en weefsels met behulp van rekbaar tapemateriaal met unieke eigenschappen.

  • Rekbaarheid tot 140%, vergelijkbaar met de rekbaarheid van de huid;
  • Dikte en gewicht vergelijkbaar met de huid;
  • Latexvrij;
  • Lucht en vocht doorlatend;
  • 100% acryl, hypo-allergeen;
  • Vochtbestendig.


Medical Taping kan worden gebruikt bij pijnklachten van gewrichten en spieren maar dankzij de enorme stimulering van het zelfherstellend vermogen van het lichaam ook voor heel veel andere klachten. Denk daarbij aan ontstekingen, blauwe plekken, vochtophopingen, menstruatieklachten, RSI-klachten, littekenbehandeling, houdingcorrecties, bindweefselklachten en hoofdpijn.

De tape blijft gemiddeld 3 tot 4 dagen zitten en je kunt ermee douchen en zwemmen.