Onze wervelkolom is idealiter symmetrisch. Dit is echter zelden het geval. Door bijvoorbeeld langdurige verkeerde houding of werkhouding, verstapping (traptrede of stoeprand gemist) of een acute verkeerde beweging kunnen scheefstanden ontstaan. Wervels kunnen verschuiven, verdraaien of kantelen. Dit kan diverse klachten veroorzaken.

De Behandeling

De Dorn Methode is een bijzondere behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Hierbij wordt zeer goed gekeken naar de oorzaak van de afwijking. Door de dynamische maar zachte wijze van handelen is het corrigeren van een scheefstand van een wervel of het bekken een prettige ervaring in tegenstelling tot vele andere manuele behandelvormen.

Tijdens de Dorn behandeling begint men met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. Dit is het mobiliseren van de gewrichten. Na de behandeling zijn de pijnklachten veelal direct verminderd en is meer bewegingsvrijheid voelbaar in de behandelde gewrichten.